Tsjerkelûden
 • Online luisteren
  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Doormiddel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon. Deze app download u in de App Store of Google Play.
 • Eenhoorn Klassiek

  Iedere zondagavond van 21:00 tot 22:00

 • Even Bildts

  Iedere zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur het actualiteitenprogramma over gemeente het Bildt.

 • Kerkdienst

  Zondag van 09:30 tot 10:30 uur. Iedere week vanuit een kerk in de regio

 • Radio Eenhoorn Geestelijke Programma's
  Fryslan sjongt gospel; Tichterbij; Tsjerkeluden; Glorieklanken.
De Vrije Evangelische Gemeente Oude Bildtzijl houdt al heel lang een stuiver-actie. In de dienst van zondagmorgen 21 mei kan men de gespaarde stuivers inleveren. In de dienst zullen de kinderen ze inzamelen. De opbrengst is dit jaar voor de MAF, dat staat voor Mission Aviation Fellowship. Het is een christelijke zendingsorganisatie die werk in onder anderen Oceanië en Afrika en is voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen en comminicatiemiddelen wil MAF hen bereiken voor hulp en het evangelie. Op deze manier wordt sneller, veiliger en efficiënter gewerkt.

De dient van de Vrije Evangelische Gemeente Franeker op zondagmorgen 21 mei heeft een andere vorm. Het is een Zang-leerdienst. De leiding is in handen van ds. D.N. van Houten, samen met de heer Carl Visser. Hij is musicus, organist en cantor. Er worden liederen gezongen die passen bij de Paas- en Pinkstertijd. Men wordt verzocht het eigen liedboek mee te nemen. In de kerk aan Het Noord 41 te Franeker is er koffie in en na de dienst.

Ook op zondag 21 mei in Franeker, maar nu in de Martinikerk wordt een oecumenische dienst gehouden op zondagmiddag om 15.30 uur. Deze dienst, genaamd “Zin in Franeker” wil een ontmoeting zijn voor mensen die niet zo gemakkelijk de drempel van een kerkgebouw over komen. Het gaat om ontmoeting met mensen die elkaar wel zien, maar niet kennen. Een ontmoeting die bijdraagt aan de leefbaarheid van de stad, maar ook voor de ontmoeting met God, die voor ons de grond van ons bestaan is. Aan de oecumenische dienst werken mee ds. S. Ypma, pastor Sipke Draaisma en ds. D.N. van Houten.

De Stichting Nieuwe Kunst in Oude Kerken organiseert het kunstevenement “Fietsen langs Kerken en Kunst”. In de monumentale van Deinum, Blessum, Leons, Baard, Winsum, Easterlittens, Mantgum en Boksum worden grote pasteltekeningen van 1.00 bij bij 1.30 meter of nog groter van de hand van Harry Miedema tentoongesteld. Tussen de kerken zijn een fietsroute en twee wandelroutes uitgezet., die door het weidse landschap van de Friese Greidhoeke voeren. Thema van de expositie is: “Over liefde en dood”. De tochten zijn van 20 tot en met 28 mei. De kerken zijn open op de zaterdagen 20 2n 27 mei, de zondagen 21 en 28 mei en op Hemelvaartsdag 25 mei van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Elk jaar houdt de R.K. parochie in noordwest Fryslân een “Consecratie op Locatie”. Dat houdt in dat de parochie een dag te gast is bij één van de kerken binnen het werkgebied. Consecratie is een Latijn woord en betekent: inzegening, heiliging. Dit jaar gaat de parochie naar Terschelling. Op Hemelvaartsdag 25 mei kunnen 230 mensen mee, verdeeld over twee schepen. Om 8.00 uur gaan in Harlingen de trossen los en om 10.15 uur komen ze aan op Terschelling. Na de koffie is er een wandeltocht van 7 km. over het eiland. In Midsland worden ze opgewacht met een lunch en om 15.00 uur is de viering van Hemelvaart in de parochiekerk aldaar. Om 19.30 uur zijn ze weer terug in Harlingen. De hele reis, inclusief de lunch komt op € 17,50 .

Omdat op Hemelvaartsdag de kerken lang niet vol zitten houden sommige gemeenten een gemeenschappelijke dienst. Zo viert de Vrije Evangelische Gemeente Oude Bildtzijl de Hemelvaart van onze Heer en Heiland oop 25 mei in Vrouwenparochie, samen met de Hervormde Gemeente aldaar. Mevr. T. de Vries uit Stiens is de voorganger. Ook de Prot. Gemeente Minnertsga en die van Tzummarum/Firdgum houden een gezamenlijke dienst in Minnertsga. Voorganger is Ds. J. Lindeboom. De Prot. Gemeenten Achlum/Hitzum en die van Arum/Kimswerd houden ook een gemeenschappelijke Hemelvaartdienst op 25 mei in de kerk van Arum met mevr. M. Gort als voorganger. De Prot. Gemeenten Berltsum, Bitgum c.a., Dronryp en Menaam vieren Hemelvaart op een heel aparte locatie en wel in boerderij van Lautenbach op Dykstra State tussen Menaam en Bitgummole. Op 25 mei begint de dag om 8.00 uur met dauwtrappen, een vroege wandeling door het nog vochtige veld. Om 9.00 uur zijn de gasten terug bij de boerderij voor het ontbijt. Daarna zoeken de feestgangers een plaatsje voor de “Oars-as-oars fiering“ voor jong en oud, die om 10.00 uur begint. Alle pastores van de 4 gemeenten hebben een aandeel in de dienst. Natuurlijk staat het een ieder vrij om 8, 9 of 10 uur te beginnen. Om 11.00 uur wordt het feest afgesloten met koffie of thee.

Het Hemelvaart-feest wordt door de Prot. Gemeente Sint Annaparochie op twee plaatsen tegelijk gevierd op donderdag 25 mei: in de Gideonkerk om 9.30 uur met ds. Lysbeth Muilwijk-Huis als voorganger en ook om 9.30 uur in de Van Harenskerk met haar man, ds. Gijs Muilwijk als voorganger.

In De Rank aan de Zilverstraat in Franeker wordt een Rommelmarkt oftewel Gezelligheidsmarkt gehouden op zaterdag 27 mei. De opbrengst is bestemd voor Victory 4 All, het project in de sloppenwijken van Jeffry’s Bay in Zuid-Afrika, waar Sieds en Saskia de Jong zich voor inzetten. Ze kunnen voor het opzetten van de rommelmarkt nog wel wat hulp gebruiken. Sieds en Saskia zijn te bereiken op tel. 0517-641957 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Overstappen.nl en EasySwitch.nl zijn onafhankelijke vergelijkingssites die verschillende diensten met elkaar vergelijken.


autoverzekering berekenen

 
energievergelijker

Steun Radio Eenhoorn

word donateur

witteveenwebsites.nl.3.0

 

Facebook

Piet's Weer

Twitter

Radioeenhoorn Sport: Hemelvaarsdag starten we met uitzending vanaf 12.00 uur met kaatsen vanuit Tzummarum en Dronrijp en... https://t.co/J7FxkGO73Z
11hreplyretweetfavorite
Radioeenhoorn Dinsdag 23 mei j.l. was radio Eenhoorn live aanwezig tijdens de grootste braderie/markt in Sint Anna Parochie.... https://t.co/uPubIBHChN
15hreplyretweetfavorite

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.