Tsjerkelûden
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Door middel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon.
  Deze app download u in de App Store of Google Play.

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00uur
 • Waadhoeke
  Vanaf nu is Radio Eenhoorn de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Radio Eenhoorn op Facebook! Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de omroep
 • Klik voor meer informatie !
  Word donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? ...... en wat is uw voordeel?
Ds. Ulbe Tjallingii, predikant van de Prot. Gemeente Oosterbierum/Wijnaldum, gaat op 18 januari in Oosterbierum wonen. Misschien om hieraan een feestelijk tintje te geven, houdt ds. Tjallingii een lezing getiteld: “Zingen is dubbel bidden” op 18 januari om 19.30 uur in It Mienskar. De lezing gaat over de muziek en het geloof van Maarten Luther. Er wordt ook muziek afgespeeld.

In de Salviuskerk of wel De Alde Wite in Dronryp is de kerkdienst op zondag 21 januari een Oecumenische dienst. De viering staat in het teken het gebed voor de Eenheid van de Christenen, dat deze dagen op vele plaatsen in de wereld gehouden wordt. Dit jaar is de liturgie voorbereid door Christenen op de Cariben. Ze zijn gekomen met het thema en hebben de liturgie samengesteld. De centrale schriftlezing is uit Exodus 15, het lied van Mozes en Mirjam na de doortocht door de Rode zee . Het thema luidt dan ook: “Recht door zee”. In Dronryp zullen Peter Mulder, ds. Jeroen van Olffen en ds. Jan Wielenga samen voorgaan. Na afloop is er koffiedrinken.

Afgelopen jaar 2017 was het herdenkingsjaar van 500 jaar reformatie. Waarschijnlijk heeft de grote hervormer nooit een voet in Franeker gezet. Maar toch kreeg de stad het predicaat Reformatiestad, want Franeker was een belangrijk centrum voor de opleiding van predi-kanten aan de universiteit. Ook in 2018 blijft er aandacht voor Franeker als Reformatie-stad. Eén van de komende activiteiten is een Reformatiewandeling door het centrum van de stad. Een historische speurtocht onder leiding van Johan Oudendag langs plekken en gebouwen met sporen van de Reformatie. Hoe de route precies zal lopen is nog een verras-sing, maar duurt niet langer dan anderhalf uur. De start is op zondagmiddag 21 januari om 15.00 uur bij De Rank aan de Zilverstraat, waar na afloop de koffie klaar staat. Aansluitend is er om 17.00 uur een korte vesperdienst in De Rank. Het is prettig als u zich per mail vooraf aanmeldt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bellen kan ook op 0517 395521.

Op donderdag 25 januari begint in Dronryp de cursus “Er is meer tussen hemel en aarde”. Een opmerking die veel mensen maken is: “Ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde”. Het geloof in hogere machten die we niet kunnen zien is wijder verbreid dan het geloof in de God van de Bijbel. Samen met gespreksleider, ds. Jelle kok zullen we nadenken over de Bijbel, die ons leert en hoe we tegen allerlei verschijnselen in deze tijd kunnen aankijken. Over dit soort dingen wordt een drietal avonden belegd door de Diaconie in De Ynset, het voormalige kosterswentsje bij De Alde Wite in Dronryp. De eerste avond van de serie van drie is op 25 januari om 20.00 uur. De volgende avonden zijn op 8 en 15 februari. De kosten zijn € 10,00 voor drie keer.

Onder het motto “Anders vieren” wordt voor de eerste keer een “Taizé-avondgebed “ gehouden op zondagavond 21 januari om 19.30 uur. De locatie wordt niet vermeld, maar is waarschijnlijk de kerk van Deinum. Geprobeerd wordt het karakter van de vieringen in Taizé te benaderen. Om toch enigszins in de sfeer te komen is de viering op avond en is de verlichting spaarzaam. Soms is er een moment van overdenking en luisteren naar meditatieve gedachten van frère Rogier. De lange stiltes zijn bedoeld om te bidden. Weet dat u van harte welkom bent en ervaar het ….. laat het gewoon gebeuren.

In de Martinikerk van Franeker wordt een Oecumenische dienst gehouden op zondag 28 januari om 9.30 uur. Voorgangers zijn Hutten, ds. D.N. van Houten en ds. L.A. Bergstra.

In Harlingen zijn de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente gefuseerd tot de Protestantse Gemeente Harlingen. Voor het ondertekenen van de fusie-aktes op zondag 7 januari was een speciaal ritueel bedacht. De symboliek is ontleend aan het huwelijk en er werden ringen bij gebruikt. Twee kinderen hadden daarin een rol. Bij elke handtekening werd door één van de kinderen een ring naar voren gebracht. Van de ringen werd een keten gemaakt als symbool, van de éénwording.

In de Baptistengemeente Maranatha in Franeker aan de Schilcampen 49 wordt een Sing-in gehouden op zondag 21 januari om 19.30 uur. Het korps van het Leger des Heils uit Leeuwarden zal aan de sing-in meewerken en Majoor Freek van der Werf zal de avond leiden en een korte boodschap doorgeven.

Op zaterdag 27 januari zullen in de binnenstad van Leeuwarden koren, orkesten, fanfares en brassbands uit Fryslân en daarbuiten met elkaar één groot orkest vormen en als klap op de vuurpijl heeft de organisatie gevraagd om overal in Fryslân de klokken te laten luiden als startschot voor het Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Dat luiden zal plaats vinden na de andere activiteiten.
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

Creditcard.nl

Logo Goedkoopste Energieleverancier
Correct autoglas
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie
KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.