Tsjerkelûden
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Door middel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon.
  Deze app download u in de App Store of Google Play.

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00uur
 • Waadhoeke
  Vanaf nu is Radio Eenhoorn de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Radio Eenhoorn op Facebook! Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de omroep
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? ...... en wat is uw voordeel?
Zondag 11 november is de Zondag van de Jongeren in Achlum. De dienst begint wat later: 10.00 uur in de kerk van Achlum. De leiding is in handen van de Jeugddienst-commissie. Jongeren worden gevraagd om vooral met verhalen te komen. Er wordt ook gevraagd om met de lampion naar de kerk te komen, want op de avond daarvóór zullen wel heel wat kinderen langs de deuren komen om te zingen van Sint Maarten. De Tieners zullen ook zorgen voor muziek, liederen en teksten en een Gesprek met God als preek.

Voor mensen die moeite hebben met het volgen van een gewone kerkdienst is er op zondag 11 november om 10.00 uur een aangepaste kerkdienst in de Martinikerk in Franeker. Voorganger is ds. Sytze Ypma en de groep “Ljocht Puntsjes” zorgt voor muzikale begeleiding, samen met de organist. Iedereen is welkom.

In Sexbierum kan men weer aanschuiven om gezellig samen te eten in De Terskflier op woensdag 14 november. Er is een enthousiaste groep vrijwilligers die heel lekker kunnen koken. Om 18.00 uur staat het eten op tafel en de deuren zijn een kwartier eerder open. Men wil graag weten op hoeveel mensen kan worden gerekend. Daarom kun je je opgeven bij Jikke Bosma op telefoon 06-19631463. Ook kunt u van huis worden gehaald, wanneer Jikke dat weet.

De Stichting Victory for All is een organisatie die opkomt voor kansarme kinderen in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp in Zuid-Afrika. Al heel lang zetten Sieds en Saskia zich hiervoor in. Om hiervoor geld in te zamelen wordt op 12 november een sponsorloop gehouden rond de school van Tzum en op woensdag 14 november is er in de school een Fancy Fair van 16.00 tot 18.00 uur. Iedereen mag komen. Er wordt koffie, thee en limonade verkocht met gebak, cake, een broodje knakworst, eigen gemaakte jam en nog meer. Er zijn ook crea-producten te koop die gemaakt zijn door de schoolkinderen, er is een beauty-salon, met o.a. nagels lakken en haarvlechten of op de foto met een screen. Er is ook Bingo met een draaiend rad, spelletjes en blik gooien, sjoelen en nog veel meer.

In Franeker vindt u de evangelische boekwinkel “De Bron” aan de Zuidkade, en in Leeuwarden is de Evangelische Boekwinkel “De Fakkel”. Maar De Fakkel is van naam veranderd. Die heet nu: “Ljocht”. Voor een ideële boekhandel valt het vandaag de dag niet mee de zaal draaiende te houden. Daarom is Ljocht met een aktie begonnen voor een steuntje in de rug. Ook De Bron in Franeker kan wel wat hulp gebruiken. Ze zouden er graag toegewijde vrijwilligers bij willen hebben.

De Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland heeft de classes opgedeeld in grotere regio’s. Onze provincie was ingedeeld in zeven classes, maar nu is er nog maar één. Dat betekent dat de zeven classes opgeheven zijn en vervangen door één classis, met een classis-predikant aan het hoofd. En dat is voor Fryslân: ds. Wim Beekman. Van zeven naar één, dat gaat de kerken in Fryslân wat te snel. Daarom willen ze de oude classes vervangen door “Ringen”. De ringen hebben natuurlijk een heel andere functie en meer bedoeld voor de onderlinge band.

De suikerbieten zijn bijna weer uit de grond. In deze tijd wordt in Wijnaldum een Sûkerbeatkonsert gehouden. Als speciale gast hebben ze hiervoor Wouter van der Wal. Hij heeft als bijnaam: “Wondere Wouter”. Hij noemt zichzelf: De kampioen Kampvuurzanger. Het concert is in de Andreaskerk en een kampvuur in de kerk wordt niet toegestaan. Maar ook zonder kampvuur kan hij er best een prachtige voorstelling van maken met fijne akoestische muziek. De kampvuur-voorstelling is voor jong en oud. Zijn repertoire met verhalende liedjes spreken zowel kinderen als volwassenen aan. Zondag 18 november om 18.30 uur in de kerk van Wijnaldum. Intree: € 8,-.

In Sint Annaparochie wordt weer een “Vlegeldienst” gehouden oftewel “Woorden met vleugels”. Dat betekent dat de woorden bekend zijn, of ze bij een kerk horen of niet. Het gaat over “Geloof, hoop en liefde”. Deze woorden staan centraal in de dienst. De dienst wordt gehouden op zondag 18 november in De Bining, het gebouw bij de kerk in Sint Anna en wordt verzorgd door de Commissie Eredienst. De dienst begint om 10.00 uur en vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.

De laatste zondag van het kerkelijk jaar is 18 november. Deze dag wordt ook “Zondag van de Voleinding” of “Eeuwigheidszondag genoemd. Op deze zondag worden in de kerk de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn gestorven. Er staat een brandende kaars en ieder die dit jaar een dierbare heeft verloren mag en kaarsje aansteken aan het licht van de grote kaars.
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
auto verzekeringenvergelijken
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

Uitvaartverzekering.nl

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

Financial lease

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

 • Spannend: volgende week misschien sneeuw?
  Het wordt volgende week spannend als het gaat om echte winter of een winters weertype met kans op sneeuw. Eerst de komende dagen tot en met het weekend: we zullen zien dat het vasteland van Europa langzaam zal afkoelen. Maar vandaag en morgen is het op veel plaatsen nog 12 of 13 graden en vrijdag […]

Twitter

Radioeenhoorn Vanmiddag tijdens de SPORT studiogast Josien Wijkhuijs over haar zwem/studie-avontuur in de USA. Daarnaast veel liv… https://t.co/BjuZzXzxcO
Radioeenhoorn Vanmiddag om 13:00 kunt u weer luisteren naar Wykein Aktueel. Vandaag bespreken we onder anderen: - Kernteamvergad… https://t.co/ICkqTrPY5G

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.