Tsjerkelûden
 • Online luisteren
  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Doormiddel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon. Deze app download u in de App Store of Google Play.
 • Eenhoorn Klassiek

  Iedere zondagavond van 21:00 tot 22:00

 • Even Bildts

  Iedere zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur het actualiteitenprogramma over gemeente het Bildt.

 • Kerkdienst

  Zondag van 09:30 tot 10:30 uur. Iedere week vanuit een kerk in de regio

 • Radio Eenhoorn Geestelijke Programma's
  Fryslan sjongt gospel; Tichterbij; Tsjerkeluden; Glorieklanken.
De Vredesweek is van 16 sept. tot 24 sept. In die week hangen de vlaggen uit in Achlum en Hitzum. Op donderdag 21 september is er in Leeuwarden een “Walk for Peace”, die is georganiseerd door onder meer de Raad van kerken Fryslân. Deze vredeswandeling is bedoeld om aandacht te geven aan de arme kant van Fryslân en maatschappelijke organisaties in de wijk. In Achlum-Hitzum komt een huis-aan-huis folder door de deur voor het weekend van 23/24 sept. Zaterdag 23 sept. is er een middag voor de jongeren en ’s avonds wordt er een film vertoond. Op zondag 24 sept. wordt de Vredesweek afgesloten met een viering met het thema “Hemelse Gerechten”. In de dienst wordt tegelijk de start gegeven van het winterwerk. De dienst begint om 10.30 uur en vooraf is er koffiedrinken.

De viering van “Franeker Stad van de Reformatiestad” wordt afgesloten met een dienst op zondag 24 sept. om 9.30uur in de Martinikerk in Franeker. Het is een oecumenische dienst die tegelijk de afsluiter is van de Agrarische Dagen in Franeker. Thema van de dienst is: “Tolerantie toen en nu”. Voorgangers zijn pastor Susan Boukema van de Heilige Jacobus-parochie, ds. Lieuwe Bergstra van de Prot. Gemeente en ds. Flora Visser van de Doopsgezinde Gemeente “De Lytse Streek”.

De Prot. Gemeente “Terpoarte” van Boksum-Deinum-Blessum houdt op 24 sept. de startzondag, die tegelijk de zondag van de “Kerkproeverij” is. Ook de Prot. Gemeente St. Jacob viert de aftrap van het winterwerk met een startzondag van alle kerkelijk werk. De dienst begint om 10.00 uur en sluit aan bij de landelijke campagne “Kerkproeverij”. Het thema is: “Een Open Huis” en wil hiermee gasten, jong en oud, uitnodigen om eens een kerkdienst mee te maken.

In de kerk van Menaam wordt een oecumenische dienst gehouden op zondag 24 sept. om 9.30 uur De organisatie is in handen van de commissie Oecumenisch Overleg Menaam-Dronryp en heeft als thema: “Vrede, hoe smaakt vrede?” en sluit aam op het landelijk thema “Kerkproeverij”. Voorgangers zijn de heer Peter Mulder, ds. Jan Wielenga en ds. Jeroen van Olffen. De dienst wordt live uitgezonden door Radio Eenhoorn.

Ds. Kees van Velsen komt naar Franeker om een studieavond te houden. Hij is de spreker voor de Stichting Christenen voor Israël. De avond is op woensdag 20 sept. om 20.00 uur in de Yme Visserzaal van De Rank aan de Zilverstraat in Franeker. De toegang is vrij. Het onderwerp van de avond is: ”Het leven van Jeremia”.

In Sexbierum zal Prof. Dr. Dineke Houtman een lezing houden op zondag 24 sept. Aanleiding is de zin in Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland: “De Kerk is geroepen in haar geledingen het gesprek met Israël te zoeken en gestalte te geven in haar onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël”. Dr. Houtman is bijzonder hoogleraar Judaïca en Joods-Christelijke relaties aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. De lezing wordt gehouden in De Terskflier te Sexbierum om 14.30 uur. De toegang is vrij.

Er komt een einde aan het werk van Pastor Sipke Draaisma in de Heilige Jacobusparochie en ook aan zijn werk als hoofd Communicatie en Perszaken van het Bisdom Groningen/ Leeuwarden. Per 1 oktober wordt hij fulltime senior Communicatie-adviseur bij “De Zalige Zalm”, het bureau voor “Geloofscommunicatie” in Deventer. Draaisma zegt dat het besluit om “ja” te zeggen hem heel wat moeite gekost heeft, omdat hij vele jaren heeft beleefd in het bisdom. Maar tegelijk kijkt hij uit naar zijn nieuwe baan.
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
Okkinga Communicatie 

witteveenwebsites.nl.3.0

 

Steun Radio Eenhoorn

word donateur

Facebook

Piet's Weer

Twitter

Radioeenhoorn Film over missieposten Trijntje Beimers in première in Theater @DeKoornbeurs in Franeker... https://t.co/vDrr3m1FUQ
7hreplyretweetfavorite
Radioeenhoorn De uitslagen van het amateurvoetbal van zondag 24 september: 2K: Hoogezand 3-1 Sint Annaparochie 3A: Groninger... https://t.co/nSPce4215l

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.