Tsjerkelûden
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Door middel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon.
  Deze app download u in de App Store of Google Play.

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00uur
 • Waadhoeke
  Vanaf nu is Radio Eenhoorn de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Radio Eenhoorn op Facebook! Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de omroep
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? ...... en wat is uw voordeel?
In de Andreas-kerk in Wijnaldum wordt een Sing In gehouden op zondag 18 maart om 19.00 uur. Deze eerste Sing In van een serie van drie staat in het teken van de 40-dagen-tijd, een tijd van inkeer en bezinning op de lijdensweg van Jezus op naar Pasen. Er worden bekende liederen gezongen uit een aantal liederenbundels. De bezoekers mogen zelf een lied opgeven. In de pauze is er koffie en thee. Samen zingen een feest. Aan it oargel zit Bouwe Tjallingii. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Op zondag 11 maart komt de Country Trail Band, onder leiding fan Wim Pols, in de Maranatha Kerk aan de Schilcampen 49 in Franeker. Dizze band speelt Gospel, Countrymuziek, uit Glorieklokken en liederen fan Johannes de Heer. In deze dienst die anderhalf uur duurt kan lekker meegezongen worden en door één van de bandleden zal een korte meditatie worden gehouden. Het belooft een mooie avond te worden met veel variatie. Zondag 18 maart om 19.30 uur in de Maranathakerk in Franeker

In de Gideonkerk te Sint Annaparochie wordt een Kerk2.0 dienst gehouden op zondag 18 maart. De dienst wordt verzorgd door “Chosen” uit Veenwouden en zal gaan over de gelijkenis van de zaaier. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar en de dienst begint om 10.00 uur.

In Minnertga wordt een Emmaüs-wandeling gehouden op dinsdag 20 maart. De wandeling begint bij de Meinardskerk, waar de wandelaars zich verzamelen. Om 13.15 uur begint de wandeling. Het eerste stuk loop je in stilte in afwachting van wat komen gaat. Voor het tweede deel krijg je een vraag mee om over na te denken. Het derde deel mag je met iemand oplopen om met elkaar uit te wisselen waarover je hebt nagedacht in het tweede deel. Het moet niet, maar mag. Het kan zo maar zijn dat je elkaar vindt in je gedachtengang. Terug bij de kerk wordt nog even nagepraat.

In Sint Annaparochie is weer een Ontmoetingsochtend voor vrouwen. Die is op 21 maart en begint om 9.15 uur met een kopje koffie. Om half tien wordt de samenkomst geopend en krijgt ds. Alfons van Vliet uit Leeuwarden het woord over het eindspel van de Bijbel. Zijn thema is dan ook “Is het eindspel begonnen?” Woensdag 21 maart 9.30 uur in De Skúl bij de R.K. kerk, J.J. Costerstraat 1 in St. Annaparochie.

Zondag 25 maart is het Palmpasen. Dat is de eerste dag van de Stille Week, de week vóór Pasen. Op deze zondag gaan in Berltsum de kinderen in een vrolijke optocht door de kerk met Palmpasenstokken, die zwaar zijn van alle versieringen. Want op deze dag wordt Jezus met gejuich onthaald als de Koning voor wie niemand bang is. En dat is raak gezegd, want dat is waar Jezus met ons naar toe wil, naar een wereld met een koning die niet nummer één wil zijn, maar de eerste in het dienen. De dienst begint om 9.30 uur in de Koepelkerk en is en wordt voorbereid door de werkgroep Stille Week.

Vanuit de Vrije Evangelische Gemeente Oude Bildtzijl wordt meegewerkt aan de goederenactie Oekraïne april 2018. Op de gemeente wordt een beroep gedaan om mee te werken aan goed gevulde vrachtwagens met veel kleding en andere goederen. In Oekraïne hebben de mensen aangegeven dat ze daar weer op rekenen. Speciaal is er behoefte aan: * Schoeisel en laarzen, * Kleding voor volwassenen en kinderen. * Lakens en dekens, * Handdoeken. Alles schoon en goed verpakt, zo mogelijk, in bananendozen. De goederen kunnen worden afgegeven in het lokaal van de kerk van 25 maart tot 15 april.

De Prot. Gemeente Tzum houdt op zondag 18 maart in dorpshuis “De Moeting” een dienst voor jong en oud. De dienst is van 10.00 – 11.30 uur en vanaf 9.30 uur is er koffie. De ochtend wordt gehouden on de stijl van de VakantieBijbelWeek, die al jaren in Tzum gehouden wordt. Het wordt een zondagmorgen met samen zingen, luisteren, knutselen en nadenken over het thema “Storm op het meer”. De dienst is bedoeld voor iedereen, of je nu lid bent van de kerk of niet en of je nu in Tzum woont of ergens anders. Van harte welkom.

De restauratie van de het orgel in de Sint Jan in Deinum is voltooid. Op zaterdag 17 maart wordt het Hartdorff-orgel in de kerk in Deinum overgedragen aan de Gemeente Terpoarte, Boksum-Blessum-Deinum. Voor de restaurateur, de schilders en voor genodigden uit de orgel-restauratie-wereld en voor vrienden van het Deinumer Hartdorfforgel is er een bijzondere middag om 14.00 uur. Op zondag 18 maart om 9.30 uur zal het orgel in een speciale kerkdienst voor gemeente-leden van Terpoarte en andere belangstellenden te horen zijn. Zingen bij het vernieuwde orgel brengt vast muzikale snaren in beroering. Ook de Cantorij o.l.v. van Lukas Wiersema werkt mee aan de dienst en tevens wordt een Bibliodarama opgevoerd door de groep van Gooitsen Eenling.

Op dinsdag 20 maart is er een “Liedboek sing-a-long” in de Sint Jan in Deinum. Het is een feest van kijken, maar vooral ook zingen uit de abc-nummers bij de psalmen. Sommige psalmen klinken klassiek, ander nog onbekend en soms zelfs experimenteel in de oren. Voor iedereen die van zingen houdt en die graag wat beter thuis wil raken in het Liedboek. Het begint om 19.45 uur.

De Christelijk Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Franeker wordt vacant. De predikant, ds. M.C. Veurink van de gemeente Franeker-Sexbierum heeft het beroep aangenomen dat op hem werd uitgebracht door de Chr. Geref. Kerk Zaandam.
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

Creditcard.nl

Logo Goedkoopste Energieleverancier
Correct autoglas
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie
KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

 • Op naar de dubbele cijfers
  We gaan langzaam maar zeker op naar de dubbele cijfers. Op veel plaatsen gaat de temperatuur op vrijdag en in het weekend richting 10 of 11 graden. Zondag kan de maximumtemperatuur in delen van Brabant en Limburg 12 graden bereiken of een graad erbij. Samen met veel zon lijkt zondag een heel leuke uitdag te worden. De wind […]

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.