Home
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen en door middel van de app 'TuneIn' ook op de tablet en telefoon.
  TuneIn kunt u gratis downloaden via de App Store of Google Play Store!

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag van 14:00 en zondag van 13:00 tot 'de lêste slach'!
 • Waadhoeke
  Radio Eenhoorn is de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over ons!
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word ook donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? Daar heeft u voordeel van!
 • Even Bildts

  Iedere zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur het actualiteitenprogramma over gemeente het Bildt.

Nu op Radio Eenhoorn

In verband met een technische storing in de studio van Radio Eenhoorn hebben we al enkele weken problemen met alle telefonische verbindingen. Maandag 4 november is na technisch overleg en het zoeken naar de oorzaak gebleken dat door de blikseminslag van enkele weken geleden de verbindingsapparatuur is beschadigd. Nu de oorzaak van de storing bekend is zullen we hier als volgt mee om gaan:

Alle programma's worden de komende tijd gecontinueerd, maar daar waar telefonische contacten nodig zijn, zal dit invloed hebben op de programma-inhoud. We zullen de komende tijd in onze programma's hier rekening mee moeten houden. In de loop van december zal er nieuwe apparatuur worden gemonteerd. Het is een omvangrijke klus en het is niet uit te sluiten dat dit af en toe effect heeft op de uitzendingen.

Dinsdag 3 december is het 30 jaar geleden dat de eerste uitzending van Tsjerkelûden op Radio Eenhoorn plaats vond. Een groepje enthousiaste programmamakers van het geestelijk team pakte de handschoen op en begon een wekelijks programma met nieuws uit de kerken in het werkgebied van Radio Eenhoorn.

Tsjerkelûden 30 jaar

Medewerkers uit de beginjaren van Tsjerkelúden; staand v.l.n.r. Klaas Osinga, Sjonnie Inema, Marinus en Tineke de Jong, zittend Griet Steensma.

Dit nieuws komt niet aanwaaien; de redactie heeft een goed werkend netwerk van kerkenbladen, contactpersonen en meelevende luisteraars opgezet. Uiteraard werken de kerken hier graag aan mee om hun boodschap op de radio te kunnen verspreiden. In de loop van de 30 jaar zijn er mensen vertrokken en zijn er nieuwe medewerkers bij gekomen, maar het team is nog altijd even enthousiast.

Dit “bjusterbaarlik” jubileum wordt zondag 1 december gevierd met een speciale uitzending van half elf tot twee uur. Diverse oud-medewerkers en gasten komen langs om er een bijzondere uitzending van te maken. Het geestelijk team stelt het erg op prijs dat belangstellenden naar de studio in Menaam komen om het programma bij te wonen onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.

 

Radio Eenhoornprogramma Even Bildts krijgt de Bildtse-Kultuurprijs 2019. Het programma is al bijna 30 jaar het enige Bildtse geluid in de ether. 

7352c37476f8a08f9ca5c92e8be70491

“Even Bildts is deur Bilkerts, met Bilkerts en foor Bilkerts,” liet de jury van de Bildtse-Kultuurpriis weten. “Alles wat Bildts en kultuur is, spat út de haarfatten fan dut programma, as ’t ware. Elke week weer ’n nije útsinding met nije onderwerpen die’t weer heel ferskillend binne. ’t Programma levert ’n och soa’n nuttige bijdrage an ’t in stand houwen fan ’t Bildts aigene.”

Het wekelijkse programma begon in 1990 en wordt tegenwoordig gemaakt door presentatoren Klaas Dankert, Jan Kerkstra en Pé Stienstra en technici Johannes Bleeker en Geert Rienks. 

 

Foto: Jan Bonefaas / Bildtse Post

Radio Stad Harlingen, de lokale radio voor de gemeente Harlingen, en Radio Eenhoorn, de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke starten de vorig jaar afgebroken gesprekken over samenwerking weer op. Bij een deel van de medewerkers van Radio Stad Harlingen was vorig jaar de tijd nog niet rijp om samenwerking aan te gaan. Vanwege de steeds verdergaande technische ontwikkelingen en de eisen die aan de lokale omroepen worden gesteld, hebben de besturen het initiatief genomen de gesprekken weer op te starten. De beide studio’s in Harlingen en Menaam blijven bestaan en de bestaande programma’s worden zo veel als mogelijk in de nieuwe programmering ingepast.

Het einddoel van de samenwerking is te komen tot één streekomroep voor beide gemeenten. Voor de luisteraar zal straks een breder programma-aanbod worden geboden. Radio Eenhoorn is al bezig met filmpjes op haar YouTube kanaal Omroep Eenhoorn en zal ook worden uitgerold over de gemeente Harlingen.
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Frisia

https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

ongediertebestrijding
nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

Op deze website
KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

23 november 2019

Twitter

Radioeenhoorn Vanavond om 19:00 kunt u weer luisteren naar Waadhoeke Sjoernaal, met vandaag onder anderen aandacht voor de stijgi… https://t.co/jKvdcnOWuz

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.