Nieuws
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Door middel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon.
  Deze app download u in de App Store of Google Play.

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00uur
 • Waadhoeke
  Vanaf nu is Radio Eenhoorn de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Radio Eenhoorn op Facebook! Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de omroep
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? ...... en wat is uw voordeel?

Nadat vorige maand bekend werd dat SC Franeker stopt met zondagsvoetbal, werd ook bekend dat er plannen waren om een eigen club op te richten voor voetbal op zondag. Afgelopen weken zijn die plannen concreter geworden. Zo sprak een delegatie al met de gemeente Waadhoeke, die niet onwelwillend tegenover oprichting staat.

De nieuwe club, die waarschijnlijk VV Freno gaat heten, gaan ook spreken met SC Franeker over de huurt van het veld op zondag en met de KNVB om de plannen met hun te delen. Er wordt ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om op de huidige klasse uit te komen, in plaats van de 5e klasse, waar nieuwe clubs normaal in beginnen.

Afgelopen week heeft de kiescomissie van de gemeente Waadhoeke de genomineerden voor de Sportprijzen 2018 bekendgemaakt. Op 25 maart worden de prijzen uitgereikt.

De kiescommissie bestaat uit wethouder van Sport Caroline de Pee, Jeroen IJkema (gemeentedirecteur), Martine van der Linden (Franeker Courant), Gerard de Jong (Bildtse Post), Roelof Lousma (inwoner/sportkenner) en Jennifer Batteram (beleidsmedewerker). 

Klik hieronder om de hele lijst met genomineerden te bekijken:

Bij de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van 20 maart doet de gemeente Waadhoeke mee aan de proef 'Centraal stemmen tellen'.

Op de verkiezingsdag worden de stembiljetten in alle stembureaus geteld, maar alleen op partijniveau. De volgende dag (21 maart) worden dan op één centraal punt, het gemeentekantoor van Menaam, de stemmen op kandidaatsniveau geteld. 

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft tijdens de raadsvergadering de startnotitie Toerisme vastgesteld. De komende tijd doet de gemeente onderzoek naar toerisme in de regio, daarna worden inspraakavonden gehouden. 

De gemeente wil dat de recreatieve en toeristische sector in Noordwest-Friesland gaat groeien. Doel van het beleid is dan ook om meer bezoekers naar de regio te trekken, wat ook goed is voor de lokale economie.

In het water aan de Bloemketerp in Franeker is afgelopen woensdagavond het lichaam gevonden van een 30-jarige inwoonster van Franeker. De politie weet niet hoe het lichaam van de vrouw in het water is beland, maar heeft geen reden om aan te nemen dat het om een misdrijf gaat.

Glastuinbouwbedrijf Hartman uit Sexbierum stond op het randje van faillissement. De situatie was zo erg dat Hartman niet genoeg geld had om twee weken door te komen. Reden was de schuldeisers, onder anderen NH Paprika en de weduwe van de oprichter van het bedrijf hebben nog geld tegoed.

Door een financiële injectie kan het bedrijf eerst toch door. Wel wordt er gereorganiseerd, wat zo’n 20 van de 110 banen zal kosten. Ook zal eht bedrijf overgaan op volledige biologische teelt.

Great Lake Music wordt gevormd door Sandra van der Meer (Lake) en Kees de Groot (Great). Sandra is in het dagelijkse leven zangdocent en neemt in het concert de zang voor haar rekening. Daarbij wordt zij op gitaar begeleid door Kees, die ook gitaar les geeft. Ze zijn allebei afgestudeerd aan het conservatorium.

Ze toerden jarenlang langs alle grote theaters van Nederland. Maar ook internationaal timmerden ze aan de weg met concerten in Duitsland, Frankrijk en op Curaçao.

Muziekvereniging Oranje viert dit jaar haar 125 jarig bestaan. Vorige week zaterdag zijn de festiviteiten gestart met een druk bezochte en levendige receptie en een openingshandeling vanaf de toren van de Meinardskerk. Oranje streeft een hoogwaardige kwaliteit na van het maken van muziek en heeft in het verleden klinkende resultaten behaald op concoursen.

Oranje speelt ook een belangrijke rol met optredens tijdens plaatselijke festiviteiten. Er zullen dit jaar nog diverse evenementen en activiteiten volgen voor leden en belangstellenden.

In aanloop naar de verkiezing van Provinciale Staten op 20 maart, wordt op maandag a.s. een verkiezingsdebat georganiseerd in multifunctioneel centrum ’t Beerdhuus in St.Jacob. Er zullen acht provinciale politici deelnemen en het thema zal zijn; welke kansen zijn er voor het dorp St.Jacob en welke rol kan de provincie hier in spelen. Het is dus speciaal gericht op regionale problematiek, wat voor vrijwel iedereen interessant is.

Onder het motto: “De hemel is van iedereen” is het Eise Eisinga Planetarium op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart geopend tussen 19.00 - 21.00 uur. Er wordt uitleg gegeven over ons zonnestelsel en de actuele stand van de sterrenhemel in de woonkamer van Eisinga.

De entree tijdens deze speciale avond is voor jong en oud €2,00 per persoon.

Er zijn grote problemen bij het bestuur van kv Jan Bogtstra. Het leek er zelfs op dat het bestuur op de jaarvergadering zou aftreden, maar dat kon afgewend worden. Wel wil  voorzitter Ludwig Seerden aftreden om ruimte te maken voor een 'frisse wind'. 

Recentelijk begonnen zes leden een commissie om de vereniging de weg omhoog weer op te helpen. Volgens hen heeft het zittende bestuur namelijk steken laten vallen. Zo zou de binding van de leden niet goed zijn en loopt de opkomst bij ledenpartijen terug. Omdat het bestuur en de commissie erg van mening verschillen word een mediator ingeschakeld om de gesprekken tussen de twee goed te laten verlopen. 

Op zaterdag 16 maart treed Piter Wilkens op in de Mariakerk in Boer. Het programma dat Piter Wilkens brengt is een mix van oude bekenden en nieuwe liedjes. Dus van ‘It paad werom’ en ‘Knoopkes’ naar liedjes uit theaterprogramma’s. Ook zingt Piter Vreeswijk vertalingen.  

U kunt kaarten reserveren door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 06-54948340. De entree is €12,50. De kerk is open vanaf 20.00u en de voorstelling begint om 20.30u. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
auto verzekeringenvergelijken
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

Financial lease

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

autodoc.nl 216x70 app

KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

18 maart 2019

Twitter

Radioeenhoorn De uitslagen van het amateurvoetbal van vanmiddag: Workum - Berlikum (2-1) 3-2 AVC - Marrum (5-0) 6-1 Franeker - V… https://t.co/yuHPxwqMXu
Radioeenhoorn De uitslagen van het amateurvoetbal van vanmiddag: Workum - Berlikum (2-1) 3-2* AVC - Marrum (5-0) 6-1 Franeker -… https://t.co/LS3x8zKnKu

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.