Nieuws
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen en door middel van de app 'TuneIn' ook op de tablet en telefoon.
  TuneIn kunt u gratis downloaden via de App Store of Google Play Store!

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag van 14:00 en zondag van 13:00 tot 'de lêste slach'!
 • Waadhoeke
  Radio Eenhoorn is de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over ons!
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word ook donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? Daar heeft u voordeel van!

Afgelopen week zijn alle parkeerautomaten in Franeker gemoderniseerd. Er is nieuwe software geplaatst waardoor de automaten gebruiksvriendelijker en sneller zijn. Ook zijn ze nu aangepast voor contactloos betalen waardoor skimming onmogelijk is geworden.

Fanfare Harmonie Beetgum heeft de Gouden Spiker Bokaal gewonnen. Het verplichte nummer, Zodiac van Jan de Haan, werd als derde beoordeeld, maar over het gehele programma gezien werden ze als beste beoordeelt. Twister uit Winsum (Gr.) werd tweede, Crescendo uit Holwerd derde. 

Ook bij de solisten was Harmonie Beetgum succesvol. Tialda Edelman (alt saxofoon) wist daar de eerste prijs binnen te halen. Harmonie Beetgum komt uit in de vijfde divisie. De fanfare staat onder leiding van Christina van der Bijl. 

Fryske Taalstrijder Bertus Jans Postma (90) uit Bitgummole is uitgeroepen tot erelid van de Jongfryske Mienskip. Postma heeft zich vooral ingezet voor Fryske plaats- en waternamen. Daar is hij nog steeds mee bezig, zo werkt hij onder anderen om in Waadhoeke de plaatsnamen in het Frysk en Bildts over te zetten.

Leerlingen uit voormalige gemeente Het Bildt krijgen het vaakst een lager schooladvies van hun school dan zij op hun eindtoets scoren, blijkt uit cijfers van het Fries Sociaal Planbureau. In de komende weken krijgen kinderen in groep 8 uitslag van die verplichte Centrale Eindtoets. In februari hebben zij al een schooladvies van de leerkracht gekregen. Sinds 2015 is dit advies leidend in de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel (Amsterdam, 1961) heeft een lange staat van dienst.  Als zestienjarige werd hij geïnspireerd door zijn leraar, toen al wereldberoemd flamencogitarist Paco Peña, om zijn leven te wijden aan de muziek. Op 24 mei komt hij zijn virtuoze gitaarspel ten gehore brengen op het podium van Sliktones in Oudebildtzijl.

Met een reeks van 10 informatiebijeenkomsten ondersteunt Waadhoeke startende ondernemers bij de voorbereiding van hun bedrijf. Vizier Friesland verzorgt deze voorbereiding en de start heeft ondertussen plaats gevonden met 30 startende ondernemers.

Alle aspecten zoals administratie, belastingen, verzekeringen, financiering en marketing komen aan de orde. Indien nodig kunnen de ondernemers na de bijeenkomsten ook individueel worden begeleid.

De werkgroep Eenzaamheid in Waadhoeke, samengesteld van professionals uit maatschappelijke organisaties en betrokken burgers heeft afgelopen week een manifest aan de gemeenteraad van Waadhoeke aangeboden om het thema op de agenda zetten van de lokale politiek, maar ook van  maatschappelijke organisaties, ondernemers en burgers.

Eenzaamheid is een steeds groter maatschappelijk probleem aan het worden. Het percentage mensen dat zich eenzaam voelt is in Waadhoeke bovengemiddeld hoog. Het probleem speelt niet alleen bij ouderen; in alle leeftijden komt het gevoel van eenzaamheid voor.

De gemeente Waadhoeke werkt samen met alle Friese gemeenten en Provincie Fryslân aan een glasvezelnetwerk voor alle adressen in het buitengebied waar nu geen snel internet mogelijk is. In de komende periode onderzoeken de aanbieders of er voldoende animo voor de aansluitingen is.

De aanbieders gaan bijeenkomsten organiseren waar inwoners uitleg krijgen over de voordelen van glasvezel. Mensen zijn vrij in het wel of niet mee doen aan dit project en welke aanbieder men kiest.

Wanneer ben je een Fries? Moet je dan Fries kunnen spreken? Wie bepaalt dat eigenlijk? En is een echte Fries altijd nuchter en koppig? Deze en andere vragen komen aan bod in deze prikkelende zoektocht naar het Fries-zijn. Aan het woord komt historicus en journalist Erik Betten (1976) uit het Friese Dronrijp.

Tijdens deze lezing, die georganiseerd wordt door de Academie van Franeker, probeert Erik Betten dieper door te dringen tot de Friese identiteit. Aan de hand van onderzoeksresultaten en een blik op de geschiedenis gaat de hij taaie clichés te lijf. Hij vertelt waar ze op gebaseerd zijn en of ze nog een functie hebben in de eenentwintigste eeuw. 

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, monologen en one-liners, over alles wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet.

In zijn cabaretprogramma 'Interne beslommeringen' vertelt Henk dat alles wat gezegd en geschreven wordt, één op één bij hem binnen komt. Door alles letterlijk te nemen heeft hij vaak veel moeite om te begrijpen wat de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie betekenen.

Op zaterdag 4 mei vinden op diverse plekken herdenkingen voor oorlogsslachtoffers plaats in onze gemeente. Vanmiddag worden de Bildtse slachtoffers herdacht om 4 uur in het voormalige gemeentehuis.

Vanavond begint om 7 uur een programma in de Groate Kerk die wordt afgesloten met een kranslegging op het kerkhof bij de oorlogsgraven. In de Martinikerk in Franeker begint de herdenking om half zeven die wordt gevolgd door kranslegging bij het bezinningsmonument op het Martiniplantsoen.

Vandaag start de kaartverkoop voor de 166e PC op 31 juli a.s. Via de website van de PC kan men digitaal kaarten bestellen. Net als vorig jaar kan men direct de plaatsen reserveren die men wenst. Na betaling worden de kaarten direct digitaal gestuurd. Degenen die de digitale mogelijkheid niet hebben, kunnen de komende zaterdagen terecht in het Keatsmuseum in Franeker, waar kaarten tegen contante betaling beschikbaar zijn.

Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
auto verzekeringenvergelijken
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

Financial lease

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

autodoc.nl 216x70 app

KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

20 mei 2019

 • Veel bewolking, ook zon.
  Veel bewolking, maar ook de zon er op plaatsen wel (even) door. Vanuit Duitsland nog altijd kans op een regen of onweersbui. Dit met name in het oosten, zuiden en noordoosten. Vandaag temperaturen rond 14 of 15 graden in de kustgebieden tot rond 22 graden in het het oosten. Dus grote verschillen. Ee matige wind […]

Twitter

Radioeenhoorn Vanmiddag vanaf 1300 uur in de sport verslag van KNKB -Kaatsbond- hoofdklasse heren afdeling bij Nije Kriich in Wei… https://t.co/NgTtTIeEJF
Radioeenhoorn Straks, na de klok van 11 uur, is Het Uur Van Nynke weer te beluisteren op Radio Eenhoorn, deze uitzending toch iet… https://t.co/tpZuRa787U

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.