Nieuws
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen. Door middel van de app 'tunein' ook op de tablet en telefoon.
  Deze app download u in de App Store of Google Play.

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00uur
 • Waadhoeke
  Vanaf nu is Radio Eenhoorn de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Radio Eenhoorn op Facebook! Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over de omroep
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? ...... en wat is uw voordeel?

Het gevolg van de groeiende economie is dat het aantal uitkeringen in Fryslân vorig jaar met ruim 23% is gedaald. In vrijwel alle sectoren heeft de daling door gezet. Fryslân is een van de provincies waar het aantal WW-uitkeringen het sterkst is gedaald. Ook 50 plussers vinden door de economische groei iets makkelijker een baan.

Onderzoeks- en concultancybureau Partoer is blij met de input die het heeft gekregen over de bereikbaarheid van Noordwest Fryslân. Op twee bijeenkomsten, in Harlingen en Schingen, vroegen zij bewoners van het gebied na te denken over de toekomst van de bereikbaarheid van het gebied.

Partoer heeft al veel voorstellen gekregen, waaronder het idee voor een speciale regiotaxi en het stoppen of aanpassen van enkele lijnen van het reguliere openbaar vervoer.

D66-politicus Peter van der Voort maak een grote kans om in de Eerste Kamer te komen. Hij staat op nummer 8 van de conceptkandidatenlijst van de partij die momenteel 10 zetels heeft. 

Van der Voort brengt een grote medische expertise mee. Naast plaatsvervangend voorzitter van D66 Fryslân is hij namelijk hoogleraar en professor Health Care. Ook is hij intensivist en leidde hij de intensive care van het MCL. 

De kandidatenlijst wordt op 5 februari vastgesteld, de verkiezingen voor de senaat zijn in mei. 

Helder kan met recht een veelzijdige band genoemd worden. Een band die op unieke wijze, zowel akoestisch als versterkt, een specifieke eigen sound weet te brengen. Een melodieus collectief met meerstemmige zang is kenmerkend voor Helder. De groep speelt voor een deel eigen repertoire, aangevuld met mooie covers van onder andere Douwe Bob, BLØF, Marco Borsato, Volumia en John Mayer. In 2011 won Helder met het nummer ‘Hjir’ de Fryske Music Night Award. Ook worden de eigen geschreven nummers regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân.

Zondag 20 januari 2019 om 15:00 uur, Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Al jaren is Fling één van de toonaangevende groepen in de Ierse muziektraditie in Nederland. De groep brengt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Met hun eigenzinnige aanpak verlaten ze zowel met traditionals als met eigen composities de platgetreden paden.

De laatste jaren heeft Fling met verschillende muziekprogramma’s getoerd langs de grotere Nederlandse theaters. Van Ommen tot Amstelveen, van Delfzijl tot Heerlen, en met zeer veel succes. Nu is de beurt aan de kleine locaties. Speciaal voor de kleinere podia treedt Fling op als duo.

Zondag 13 januari 2019 om 15:00 uur, Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Traditiegetrouw vindt op de 2e zondag van het nieuwe jaar het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging "Ons Genoegen" o.l.v. Douwe Veenstra, uit Marsum, plaats. Dit jaar dus zondag 13 januari.

Het korps zal een afwisselend programma ten gehore brengen met 2 solisten uit eigen gelederen.
Het concert zal worden gehouden in dorpshuis “Nij Franjum” in Marsum en begint om 11.00 uur. De toegang is gratis.

P.V de “Vliegende Post” te Minnertsga organiseert op zaterdagmiddag 12 januari haar jaarlijkse verenigingstentoonstelling. Iedereen is van harte welkom op dit laatste evenement van het tentoonstellingsseizoen in deze regio.

Aanvang is 15.00 uur, aan de Rispinge 1a te Minnertsga.

In Dronrijp is in de vroege ochtend van 31 december een auto gestolen. Omstreeks 03:00 gingen er meerdere autoalarmen af, waarna de politie ter plaatse kwam. Daar kwam men een Audi A4 tegen, die bij het zien van de politie er vandoor ging.

Na een korte achtervolging door Dronrijp naar Skingen werd de auto aan de Alddyk tussen Skingen en Peins teruggevonden. De inzittenden bleken spoorloos. Daarom zoekt de politie getuigen die mogelijk iets gezien hebben. 

Indien u informatie hebt, kunt u contact opnemen met de politie Noordwest-Fryslân op 0900-8844.

Het is de werkgroep Dreeslaantje niet gelukt met een gezamenlijk voorstel voor het Dreeslaanbos te komen. De werkgroep werd in september gecreëerd na veel onrust over de kap die plaats zou gaan vinden bij het bos aan het Dreeslaantje bij het gemeentehuis in Franeker. 

Ook binnen die werkgroep was er onrust, vooral bij de vertegenwoordigers van een eerder gevormde actiegroep, die vond dat de werkgroep geen 'carte blanche' kregen. Er zijn nu twee varianten gemaakt, die binnenkort gepresenteerd worden op een informatieavond. 

Aan de Tilledyk in Ingelum heeft de politie drie hennepkwekerijen ontdekt. Deze werden gevonden in een laadbak van een vrachtwagen en twee opleggers. De 56-jarige bewoner is als verdachte gehoord.

De politie nam alle apparatuur, de vrachtwagen en opleggers en 500 wietplanten in beslag. 

Hayo Apotheker word de waarnemend burgemeester van nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân, die ontstaat uit een fusie fan Ferwerderadeel, Dongeradeel en Kollumerland. Apotheker word aangesteld tot mid-2019.

Eerder was Apotheker waarnemend burgemeester van de gemeente Waadhoeke en de eerste burgemeester van fusiegemeente Súdwest-Fryslân. Met meer dan 35 jaar ervaring is Apotheker de meest ervaren burgemeester van Nederland. 

Museum Martena in Franeker heeft afgelopen zo'n 10 duizend bezoekers getrokken, duizend meer dan vorig jaar. De groei komt voort uit LF2018 en de nieuwe fontein. Ook de expositie Land van Latijn was een succes, daar kwamen ruim 5 duizend bezoekers. 

In november meldde het Planetarium al een bezoekersrecord, toen de 60.000e bezoeker langskwam. Het planetarium verwacht uiteindelijk op 64 duizend bezoekers uit te komen, een flinke groei ten opzichte van het vorige bezoekersrecord: vorig jaar kwamen 53 duizend mensen. 

Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
auto verzekeringenvergelijken
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

Financial lease

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

19 januari 2019

Twitter

Radioeenhoorn Vanavond om 19:00 kunt u weer luisteren naar Waadhoeke Sjoernaal, met te gast drie fractievoorzitters uit de raad.… https://t.co/4yZbkciolY
Radioeenhoorn Over enkele minuten beginnen Tjebbe & Ronnie weer! Moet je het missen? Morgenochtend tussen 07:00 en 09:00 zijn ze… https://t.co/aFpme4tl7d

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.