Home
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen en door middel van de app 'TuneIn' ook op de tablet en telefoon.
  TuneIn kunt u gratis downloaden via de App Store of Google Play Store!

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag van 14:00 en zondag van 13:00 tot 'de lêste slach'!
 • Waadhoeke
  Radio Eenhoorn is de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over ons!
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word ook donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? Daar heeft u voordeel van!

Nu op Radio Eenhoorn

De soap rond SC Franeker, die vorige zomer opnieuw oplaaide, lijkt eindelijk tot een einde te gaan komen. Maandag 4 februari word in een extra algemene ledenvergadering beslist of Franeker twee prestatieteams in stand houd en, zo nee, welk team over blijft. 

SC Franeker heeft ook het onderzoeksrapport van de onafhankelijke commissie bekendgemaakt. Deze commissie, bestaande uit Chris Mulder, Fedde van der Zee en Ids Hellinga, kreeg opdracht om te onderzoeken waar het mis ging binnen SC Franeker en hoe de club verder zou moeten. 

Frustraties

De commissie sprak met vele mensen binnen de club en kwam er achter dat de frustratie bij velen hoog is. Zo word het huidige bestuur niet als 'krachtig en communicatief ervaren' en is er commentaar op oud-bestuursleden die vorig jaar een stuurgroep oprichtten, zij zouden 'zgn daadkrachtig' zijn, waar zij dat in hun bestuursperiode niet waren.

Advies van de commissie

De commissie ziet drie mogelijke scenario's: Doorgaan in de huidige situatie, slechts één prestatieteam houden of de club splitsen in een zaterdag- en zondagafdeling. Naast adviezen voor het bestuurlijke beleid van de club, adviseert de commissie 'met kracht' de keuze voor één prestatieteam.

Daarnaast roept de commissie meermaals op tot samenwerking binnen de club. Leden moeten stoppen met elkaar zwartmaken, de lijn die het volgende bestuur trekt volgen en anders vertrekken. Daarnaast moet de interne clubstructuur verbeterd worden, zodat de faciliteiten weer op en acceptabel niveau kunnen worden gebracht.

Wat betreft het bestuur raad de commissie aan om een 'krachtig, klein bestuur dat d.m.v. een directe aansturing van alle geledingen de club weer betrokken en dynamisch maakt' te kiezen. Zo kan worden voorkomen dat er opnieuw een splitsing binnen de club voor komt. 

Enquête

Uit een enquete van het bestuur, gehouden onder de spelers van het 1e en 2e team van de Zaterdag, Zondag en JO19 afdeling, blijkt dat er een lichte voorkeur is naar de speeldag zaterdag. Van de 87 ondervraagde spelers gaf 45 aan zaterdag te prefereren, tegenover 35 voor de zondag. Mocht er gekozen worden voor een andere speeldag, zouden 8 Zaterdag-spelers stoppen en 5 vertrekken naar een andere club. Bij de zondag-afdeling gaat het om 11 spelers die zouden stoppen en 10 die zouden vertrekken naar een andere club. 

Uitdagingen voor nieuw bestuur

Bij de vergadering op 4 februari zal ook het bestuur aftreden. Deze keuze werd al eerder aangekondigd, en het bestuur werkte sinds die tijd als interim-bestuur. Het nieuwe bestuur zal een aantal grote uitdagingen hebben. Zo moeten de faciliteiten worden verbeterd en moet er een nieuwe hoofdtrainer aan worden gesteld. Vorige week werd bekend dat trainer van de Zaterdag-afdeling, David Elmendorp, al na 1 seizoen vertrekt. Ook Dennis van den Driessche, hoofdtrainer van de Zondag 1, vertrekt.Hij tekende vorige week bij VENO.

Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

Op deze website
KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

25 augustus 2019

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.