Wykein Aktueel

 

Acteur Aart Staartjes is overleden. De 81-jarige Rypster kwam zondag te overlijden ten gevolge van een auto-ongeluk in Leeuwarden. Staartjes is vooral bekend als bedenker van en acteur in Sesamstraat, De Statemakeropzeeshow en De Film van Ome Willem. Daarnaast was hij schrijver en documentairemaker. In de bibliotheek in Dronrijp is een condoleancegister geopend.

Staartjes maakte de 2e wereldoorlog bewust mee in Amsterdam-Noord en ging pas op 8-jarige leeftijd naar de lagere school. Daarna naar de Mulo maar kwam hij er op de kweekschool achter dat toneelspel hem bijzonder goed lag. Bedenker van series als “De Stratemakeropzeeshow”, “JJ de Bomshow, voorheen de kindervriend” en natuurlijk “Sesamstraat”. Ook de “Film van Ome Willem” komt uit zijn koker.

Baanbrekende programma’s waarin regelmatig z.g. schuttingtaal werd gebruikt, wat de doelgroep (kinderen variërend van 4 tot 13 jaar) geweldig vond. En natuurlijk ook de jaarlijkse Intocht van Sinterklaas op TV kreeg ander gestalte met zijn presentatie.

Staartjes woonde de laatste jaren van zijn leven in het Waadhoekse Dronryp en was ook bij Radio Eenhoorn geen onbekende. Hij was op 14 februari 2016 te gast bij Minsken 3.0.

 

Luister Minksen 3.0 met Aart Staartjes hier terug:

Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
op deze website
Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Frisia

https://www.AUTO-onderdelen24.NL

Inktpartner.nl

ongediertebestrijding

Nederlandreview

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

Geen feed gevonden

Twitter

RadioEenhoorn Vanmiddag vanaf 13.00 uur in de sport heren hoofdklasse vanuit Bitgum bij OkK en de meisjes categorie kaatst in Hui… https://t.co/ozOPIACCyI
RadioEenhoorn Vanaf 12.00 uur zijn we live vanaf it Sjukelân met verslag van de juniorenwedstrijd en leuke interviews.

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.