Tsjerkelûden
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen en door middel van de app 'TuneIn' ook op de tablet en telefoon.
  TuneIn kunt u gratis downloaden via de App Store of Google Play Store!

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag van 14:00 en zondag van 13:00 tot 'de lêste slach'!
 • Waadhoeke
  Radio Eenhoorn is de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over ons!
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word ook donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? Daar heeft u voordeel van!

FB IMG 1545070004855

Het team van Tsjerkelûden

 

Al meer dan 20 jaar brengt Radio Eenhoorn voor N.W.-Friesland naast de live uit-gezonden zondagse kerkdiensten een serie geestelijke programma’s. Het informatieve Tsjerkelûden brengt nieuws van het kerkelijk erf, waar mogelijk met achtergrond-informatie en betrokken interviews. In Tichterby gaat het in gesprekken met studio-gasten over levensbeschouwelijke thema’s en vragen.

De redactie van dit programma is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Presentatoren: Janny Bakker, Harry Nienhuis en Roelof Santing

Technici: Ale Bosch, Johannes Bleeker, Geert Rienks en Marcel Albers

Donderdag 18:00 – 19:00

Herhaling: Zondag 10:45 – 11:45

Donderdag 18 juli tussen 18.00 en 19.00 uur Tijdens Tsjerkeluden, twee interviews de kunst van Quilten, en wie was Eise Eisinga geboren in Dronrijp en het Planetarium in Franeker.

Heb je het interview gemist? Geen probleem, zondagmorgen tussen 10.50 en 11.45 wordt dit programma herhaald.

 

Luistert u mee? 18:00 op 107.5fm, op de kabel, via de TuneIn app of op onze website.

De Protestantse gemeente Achlum/Hitzum en  Arum/Kimswerd houden in de zomermaanden juli en augustus gemeenschappelijke diensten van de 4 HAAK-gemeenten. Dat zijn Hitzum, Achlum, Arum en Kimswerd. Op 14 juli is de gezamenlijke dienst in de kerk van Achlum. Op zondag 21 juli wordt een gemeenschappelijke viering gehouden in de open lucht bij de familie Vlug-Wagenaar aan de Baardebuorren 15 in Arum. Bij slecht weer is de dienst  in de schuur. Op 4 augustus is de dienst in de kerk van Kimswerd, op 18 augustus in de kerk van Hitzum en tot besluit is er op 25 augustus een gemeenschappelijke viering in de kerk van Achlum. In deze dienst zal het Heilig Avondmaal worden bediend. Beide predikante, ds. Tytsje Hibma en ds. Margarithe Veen zullen hierbij voorgaan.

In juli en augustus worden ook in de buurgemeenten Vrouwenparochie en Oude Bildtzijl gezamenlijke diensten gehouden. Op 14 juli komen de Vrije Evangelische Gemeente en de Prot. Gemeente samen in de kerk van Vrouwenparochie. In deze dienst zal mevr. M. Gort-Terpstra uit Tzum voorgaan. Op 21 juli komen de beide gemeenten samen in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente in Oude Bildtzijl met ds. F.J. Daane uit Leeuwarden als voorganger. Op 28 juli komen beide gemeenten samen in Vrouwenparochie met dhr. S.J. van der Meulen uit Kollumerzwaag als voorganger. Op 4 augustus wordt gekerkt in de Vrije Evangelische kerk Oude Bildtzijl. Deze keer gaat Majoor F. van der Werf voor in de dienst. Op zondag 11 aug. gaat ds. R. Reitsma voor in de dienst in de kerk in Vrouwenparochie en tenslotte op 18 augustus in de Vrije Evangelische Kerk van Oude Bildtzijl met ds. J.W. den Besten uit Hattum.

In de zomermaanden staan de kerkdeuren van bijna alle kerken in Fryslân open op zaterdagmiddag.  Het thema van Tsjerkepaad is dit jaar: “Kerk en Kunst”. Elke week neemt Tsjerkelûden een kijkje bij één van de kerken. Zo zien we dat er vanuit de kerk van Achlum een rondleiding is door het dorp met volksverhalen en historische feiten. De rondleiding is 13 juli en 17 augustus en begint om 14.30 uur en duurt ruim een uur. Op 3 augustus is er een muzikaal moment met orgel, zang en een bugel.

In de Salviuskerk in Dronryp is momentaal de reizende tentoonstelling : “Elf Akademische Verhalen van Franeker” te zien.  Een serie van elf foto’s zijn gekoppeld aan de bijzondere verhalen over de akademische geschiedenis van Franeker. Twee verhalen gaan over Eise Eysinga, die in Dronryp geboren is en één verhaal over een Rypster dame bij wie een voet werd geamputeerd door een professor. Na Dronryp gaat de expositie naar St. Annaparochie, waar een link is met Saskia van Uylenburgh.

Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Goedkope autoverzekering
 
energievergelijker
auto verzekeringenvergelijken
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Logo Goedkoopste Energieleverancier
haagse tours gidsen
https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

Toscane tips

ongediertebestrijding
HuizenMarkt.nl

Financial lease

SimOnlyDiscount.nl

snurkexpert logo

nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

KNKB Logo

witteveenwebsites.nl.3.0

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

20 juli 2019

Twitter

Radioeenhoorn Zaterdagmiddag is in Dronrijp de nieuwe brug geopend: https://t.co/dRzNhxvX1y https://t.co/KTINaCYwtO
Radioeenhoorn Plaatsnaamborden Waadhoeke afgeplakt: “Fryske en Biltske plaknammen moatte foar master opslaan!” Lees meer op onze… https://t.co/pePiRwQb4A

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.