Tsjerkelûden
 • Online luisteren

  Radio Eenhoorn is wereldwijd via internet te ontvangen en door middel van de app 'TuneIn' ook op de tablet en telefoon.
  TuneIn kunt u gratis downloaden via de App Store of Google Play Store!

 • Eenhoorn Sport
  Radio Eenhoorn Sport, iedere zaterdag van 14:00 en zondag van 13:00 tot 'de lêste slach'!
 • Waadhoeke
  Radio Eenhoorn is de lokale omroep voor de gemeente Waadhoeke!
  In heel Noord-West Fryslan zijn wij te beluisteren via 107.5 FM
 • Social Media
  Volg Radio Eenhoorn op Facebook en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over ons!
 • Word donateur bij een ANBI instelling
  Word ook donateur van Radio Eenhoorn ...... wist u dat wij een ANBI instelling zijn? Daar heeft u voordeel van!
 • Even Bildts

  Iedere zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur het actualiteitenprogramma over gemeente het Bildt.

FB IMG 1545070004855

Het team van Tsjerkelûden

 

Al meer dan 20 jaar brengt Radio Eenhoorn voor N.W.-Friesland naast de live uit-gezonden zondagse kerkdiensten een serie geestelijke programma’s. Het informatieve Tsjerkelûden brengt nieuws van het kerkelijk erf, waar mogelijk met achtergrond-informatie en betrokken interviews. In Tichterby gaat het in gesprekken met studio-gasten over levensbeschouwelijke thema’s en vragen.

De redactie van dit programma is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Presentatoren: Janny Bakker, Harry Nienhuis en Roelof Santing

Technici: Ale Bosch, Johannes Bleeker, Geert Rienks en Marcel Albers

Donderdag 18:00 – 19:00

Herhaling: Zondag 10:45 – 11:45

Dinsdag 3 december is het 30 jaar geleden dat de eerste uitzending van Tsjerkelûden op Radio Eenhoorn plaats vond. Een groepje enthousiaste programmamakers van het geestelijk team pakte de handschoen op en begon een wekelijks programma met nieuws uit de kerken in het werkgebied van Radio Eenhoorn.

Tsjerkelûden 30 jaar

Medewerkers uit de beginjaren van Tsjerkelúden; staand v.l.n.r. Klaas Osinga, Sjonnie Inema, Marinus en Tineke de Jong, zittend Griet Steensma.

Dit nieuws komt niet aanwaaien; de redactie heeft een goed werkend netwerk van kerkenbladen, contactpersonen en meelevende luisteraars opgezet. Uiteraard werken de kerken hier graag aan mee om hun boodschap op de radio te kunnen verspreiden. In de loop van de 30 jaar zijn er mensen vertrokken en zijn er nieuwe medewerkers bij gekomen, maar het team is nog altijd even enthousiast.

Dit “bjusterbaarlik” jubileum wordt zondag 1 december gevierd met een speciale uitzending van half elf tot twee uur. Diverse oud-medewerkers en gasten komen langs om er een bijzondere uitzending van te maken. Het geestelijk team stelt het erg op prijs dat belangstellenden naar de studio in Menaam komen om het programma bij te wonen onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.

 

Op zondag 24 november wordt in de meeste kerken een gedenkdienst gehouden voor mensen die in het afgelopen jaar van ons heengingen. Het gaat om leden van de eigen kerk. Deze zondag wordt ook wel Eeuwigheidszondag genoemd of Gedachteniszondag. De R.K.-kerk herdenkt ook de overledenen van de eigen kerk op Allerzielen. De namen van de overledenen worden genoemd en voor ieder van hen wordt een kaarsje ontstoken. Deze mensen worden ook op 31 december herdacht, maar dan gaat het om alle mensen van het eigen dorp of wijk. Het blijkt dat er nauwelijks twee kerken zijn die het gelijk doen. In de Protestantse Gemeente Oosterbierum zal een projectkoor zingen als onderdeel van de herdenking.

Na het succes van de afgelopen jaren geeft de Christelijke Muziekvereniging “Advendo”, Franeker weer een “Gouden Koraal Concert” in de Martinikerk. Het concert is op zondag 24 november om 19.00 uur en zal om 21.30 uur eindigen. Op deze avond zullen alleen maar koralen en bewerkingen daarvan worden gespeeld. Ook is er op die avond ruimte voor samenzang. Om de kosten te dekken wordt een toegangsprijs gevraagd van € 7,50. De kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

Maandag 25 november om 19.45 uur wordt in Menaam een speciale Gemeenteavond gehouden. Als gastspreker zal Boukje Fokkema vertellen over haar zendingswerk in Sint Petersburg. Ze heeft beloofd over 3 weken in dit programma meer te vertellen oven haar werk .

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat aan de Tweede Wereldoorlog een einde kwam. Terwijl het net van de nazi’s zich om haar heen sloot, schreef een vrouw in haar dagboek over haar geestelijke weg naar God. Haar naam is Etty Hillesum. Inmiddels zijn wereldwijd haar dagboeken voor veel mensen een bron van inspiratie om God te zoeken in zijn of haar leven. Over dit onderwerp wordt in Franeker een avond gehouden over Etty Hillesum op woensdag 27 november in De Rank, de voormalige Gereformeerde Kerk aan de Zilverstraat. De avond wordt geleid door ds. Sytze Ypma en is van 19.30 tot 21.30 uur.

In de Molewjuk te Bitgummole wordt weer een heerlijke maaltijd bereid door Libbe Dijkstra en Sybe Bloem en wel op vrijdag 29 november om 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. De kosten zijn € 8,- per persoon, inclusie één consumptie. Ook familie, buren en kennissen zijn van harte welkom. Wel graag van tevoren opgeven bij Sylvia Bloem, Ben Bloemink of Sjoeke Hoogland.

Tegelijk met het samenvoegen van drie gemeenten tot Waadhoeke zijn er ook van Littenseradeel drie dorpen bij gekomen. In twee ervan staat een kerk die bij ons uitzendgebied horen: De Gereformeerde Kerk Winsum en de Hervormde Gemeente Spannum. Op 23 oktober is ds. Anja Donker-Kremer als predikant aan deze twee kerken verbonden.

De bekende gospelzanger en spreker Martin Brand komt met zijn Kerkentour “Mag ik deze dans?” naar Menaam op zondag 1 december. Een laagdrempelige dienst, voor jong en oud, gelovig of zoekend. Het wordt een dienst vol samenzang, luisterliedjes, humor en persoonlijke verhalen en natuurlijk komt de Bijbel aan het woord. De dienst begint om 16.00 uur. De entree is vrij. Er is een collecte voor de onkosten .

Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Logo Okkinga

Pricewise/Energie vergelijken

songtekst vertalen

uitvaartverzekering nl logo

Frisia

https://www.AUTO-onderdelen24.NL
Hoyhoy energie

Inktpartner.nl

ongediertebestrijding
nederlandse voice over

Zorgvaart

Nederlandreview

Nuon logo 2

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

23 november 2019

Twitter

Radioeenhoorn Vanavond om 19:00 kunt u weer luisteren naar Waadhoeke Sjoernaal, met vandaag onder anderen aandacht voor de stijgi… https://t.co/jKvdcnOWuz

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.