Radio Eenhoorn Sport

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra hebben de 168e PC gewonnen. In de finale waren ze te sterk voor Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. De koningsprijs was voor Erwin Zijlstra.

pc sjukelan

Klik hier voor alle uitslagen, nieuwtjes en nog veel meer over de 168e PC.

Het was de Oranje Brigade met een vliegende start naar 6-0, maar Gert-Anne van der Bos liep over en sloeg buiten. Met een zitbal pakte hij toch het eerste earst. Via 6-6 pakten ze ook meteen een spul voorsprong.

Fleanende sitballen
Door foutjes van Van der Bos kwamen Marten Bergsma c.s. op 6-4 en met een vliegende zitbal pakten ze hun eerste bordje: 2-1. Met nog vier zulke zitballen zette de Minnertsgaster met een 'skjinne seis' voor de 2-2.

Dat de parturen in evenwicht waren, was in het vijfde eerst weer goed te zien. Het werd 6-6 en met een mooie opslag van Van der Bos en goed keren van Erwin Zijlstra was het bordje voor het oranje partuur.

Tempo erin
Daarna ging het snel: met boppeslagen van Zijlstra en Taeke Triemstra kwam het partuur op twee spul, en op 4-2/6-6 legde Bergsma met de opslag de bal voor het perk neer: 5-2.

In het beslissende earst nam Hendrik Kootstra het opslaan over van Bergsma en hij plaatste meteen een zitbal. Via 4-0 werd het toch 4-4 door twee keer bûten van Kootstra.

Zit-mis-zit-mis
Hij herstelde zich snel want met een zitbal maakte hij er weer 6-4 van. Met een flinke misser zette Dylan Drent zijn partuur op de dead. Van der Bos maakte daar in zijn opslag maximaal gebruik van: zijn opslag werd door Drent kwea geslagen.

Emotionele winnaars en verliezers
 "Dit is fantastysk!", riep Zijlstra meteen na de partij. "Dit is lekker jong!" Van der Bos kon zijn geluk ook niet op: "Dy mannen keatsten hjoed hartstikke goed, it ienige dat wy dwaan koene wy gas jaan. In pear lekker reitsje yn it perk, dan leit de druk op harren."

Taeke Triemstra was emotioneel na de overwinning. "It hiele ferline komt foarby", zei de foarynse, die de ziekte van Bechterew heeft. "Dat der in maat nei in oar partoer giet, prima. Mar dan binne je wol ekstra baarnd om te winnen. Erwin hat it geweldich dien hjoed."

 "Als je de tweede pakt, ben je niet tevreden", zei verliezer Dylan Drent. "Winst had er vandaag gewoon ingezeten. We probeerden ze uit het spel te halen, dat lukte ons niet." Dat hij de eerste Harlinger in jaren was geweest die had gewonnen, deed hem niet veel. "Of je nou Harlinger of Leeuwarder bent, je wilt 'm winnen."

3.

   

Marten Bergsma
Dylan Drent
Hendrik Kootstra

     

13.     Gert-Anne van der Bos
Taeke Triemstra
Erwin Zijlstra (K)
    
2-5/6-6

Totaal verschillende halve finales
Partuur Van der Bos had het in de halve finale nog even lastig. Het eersteklaspartuur van Paul Dijkstra pakte een 3-2 voorsprong, maar daarna maakte de Oranje Brigade het via 5-3/6-6 snel af.

In de andere halve finale ging het veel sneller. Bergsma c.s. walsten met 5-1/6-4 over Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en koning van 2019 Hans Wassenaar heen.

 

3.

   

Marten Bergsma
Dylan Drent
Hendrik Kootstra

     

5.     Tjisse Steenstra
Renze Hiemstra
Hans Wassenaar
    
5-1
6-4
10.

 

Paul Dijkstra
René de Haan
Gerben de Boer

  13.   Gert-Anne van der Bos
Taeke Triemstra
Erwin Zijlstra
  3-5
6-6
Uitvaartdirect.nl

Logo Huurzone

Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be
KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Twitter

RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Menaam, Dronryp en omliggende dorpen hebben maandagmiddag geen stroom. Door een storing is Radio Eenhoorn ook niet te ontva…
RadioEenhoorn Wil jij vanavond live in de uitzending jouw liefdesboodschap delen voor je geliefde? Zou je het graag willen, maar… https://t.co/ewgeIqvEzH