Wykein Aktueel

 

Acteur Aart Staartjes is overleden. De 81-jarige Rypster kwam zondag te overlijden ten gevolge van een auto-ongeluk in Leeuwarden. Staartjes is vooral bekend als bedenker van en acteur in Sesamstraat, De Statemakeropzeeshow en De Film van Ome Willem. Daarnaast was hij schrijver en documentairemaker. In de bibliotheek in Dronrijp is een condoleancegister geopend.

Staartjes maakte de 2e wereldoorlog bewust mee in Amsterdam-Noord en ging pas op 8-jarige leeftijd naar de lagere school. Daarna naar de Mulo maar kwam hij er op de kweekschool achter dat toneelspel hem bijzonder goed lag. Bedenker van series als “De Stratemakeropzeeshow”, “JJ de Bomshow, voorheen de kindervriend” en natuurlijk “Sesamstraat”. Ook de “Film van Ome Willem” komt uit zijn koker.

Baanbrekende programma’s waarin regelmatig z.g. schuttingtaal werd gebruikt, wat de doelgroep (kinderen variërend van 4 tot 13 jaar) geweldig vond. En natuurlijk ook de jaarlijkse Intocht van Sinterklaas op TV kreeg ander gestalte met zijn presentatie.

Staartjes woonde de laatste jaren van zijn leven in het Waadhoekse Dronryp en was ook bij Radio Eenhoorn geen onbekende. Hij was op 14 februari 2016 te gast bij Minsken 3.0.

 

Luister Minksen 3.0 met Aart Staartjes hier terug:

Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl

Zorgverzekering vergelijken

Uitvaartverzekeringvergelijken.com

Pricewise/Energie vergelijken

Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

Sim only vergelijken
ongediertebestrijding

energie  vergelijken

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

Geen feed gevonden

Twitter

RadioEenhoorn Raadslid Emile Vogels (69) overleden https://t.co/2FoodqJhUW
RadioEenhoorn Morgen van 14.00 -17.00 uur weer erg leuke gasten in Matinee zoals Manon Scheepstra en Erwin Zijlstra , Frans Dij… https://t.co/262mpf6FM9

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.