Wykein Aktueel

 

Veel evenementen in Waadhoeke zijn de komende tijd afgelast in verband met het coronavirus. Tot nu toe zijn er geen besmettingen gemeld in gemeente Waadhoeke.

Een medewerker van Bloemketerp in Franeker is wel besmet geraakt met het virus, maar de Leeuwarder is sinds zijn besmetting niet meer aan het werk geweest.

Afgelaste evenementen

De meeste evenementen in de gemeente zijn de komende tijd afgelast. NLDoet van vrijdag en zaterdag gaat niet door. De Koornbeurs in Franeker stelt alle voorstellingen die tot 31 maart gepland zijn uit. Ook alle publiekscolleges van de Academie van Franeker worden afgelast. 

Ook geen sport

De KNVB heeft alle voetbalwedstrijden tot het eind van de maand afgelast. De meeste voetbalclubs in Waadhoeke hebben daarnaast besloten ook niet te trainen. Ook veel andere sportwedstrijden gaan niet door. 

Daarom heeft Radio Eenhoorn besloten de komende tijd geen Sportprogramma uit te zenden. Op zaterdagmiddagen hoort u non-stop muziek, op zondag een speciale editite van Tjebbe & Ronnie.

Kerkdiensten

De Protestante Kerk in Nederland opgeroepen ook kerdiensten af te zeggen, zelfs als er minder dan 100 mensen verwacht worden. Veel Waadhoekse kerken geven daar gehoor aan.

Daarom zendt Radio Eenhoorn zondagochtend een speciale kerkdienst uit, live vanuit onze studio. 

Gemeente neemt maatregelen

Ook gemeente Waadhoeke neemt maatregelen rond het coronavirus. Mensen die verkoudheid, keelklachten of koorts hebben worden gevraagd niet naar het gemeentehuis te komen. Ook mensen die geen klachten hebben maar niet met spoed geholpen moeten worden moeten niet naar het gemeentehuis komen. Het gebouw blijft wel open, en mensen met vragen kunnen ook bellen naar 0517-380380.

Het Gebiedsteam van de gemeente doet vooralsnog alleen noodzakelijke huisbezoeken.  

Hamsteren

Ook in de supermarkten in Waadhoeke wordt veel gehamsterd. Poiesz in Menaam meldt veel meer bezoekers, maar heeft genoeg voorraad. Ook bij de Poiesz in Franeker is het druk: de bedrijfsleiders meldt dat de omzet meer dan verdubbeld is in vergelijking met andere vrijdagen. Bij Albert Heijn in Sint Annaparochie viel het mee, daar nemen klanten alleen een aantal producten meer mee. Ook bij UBO in Deinum wordt er niet veel gehamsterd, daar was alleen het toiletpapier en paracetamol even op. 

Alle supermarkten melden genoeg voorraad te hebben voor de komende dagen. Premier Mark Rutte riep eerder vrijdag op niet te hamsteren

 

 

Wordt uw evenement ook afgelast? Of gaat het juist wel door? Laat het weten aan Radio Eenhoorn via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto: Flickr.com

Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Uitvaartverzekeringvergelijken.com

Pricewise/Energie vergelijken

Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

ongediertebestrijding

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

Geen feed gevonden

Twitter

RadioEenhoorn Meerdere horecazaken in Waadhoeke gaan zaterdagmiddag de deuren openen. In tegenstelling tot sommige andere gemeent… https://t.co/32sVi6ySHg
RadioEenhoorn RT @TheFriezinn: 📻 TERUGKIJKEN & LUISTEREN | De Ouwejaarssjoo van Even Bildts is terug te zien en te luisteren via Youtube. https://t.co/uT

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.