Wykein Aktueel

Stimburo overlay

 

Radio Eenhoorn besteedt woensdag extra aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen. Via dit liveblog en op sociale media houden we u de hele dag op de hoogte van Waadhoeks verkiezingsnieuws. 

 

21:44 'Negative ferrassing' voor CDA

"In negative ferrassing", zegt CDA fractievoorzitter in Waadhoeke Jochem Jan Zijlstra na de exitpolls. Zijn partij CDA lijkt op 14 zetels uit te komen. "Alle peilings lieten in lyts ferlies of in lytse winst sjen, dus wy binnen wol teloarsteld."

CDA was in 2017 de grootste in Waadhoeke, maar Zijlstra durft niet te voorspellen of dat opnieuw zal lukken. Hij heeft woensdag nog een lange avond voor de boeg, gezien hij stemmen telt in Dronryp. "We binne no manmachtich oan it sortearjen. Ik hie foar mysels hope dat ik in oer as ien thús bin, alles wat earder is is moai meinaam", lacht Zijlstra.

 

21:25 Erwin Jousma: "Geen teleurstelling, maar gehoopt op meer"

Menamer Erwin Jousma is gematigd blij met de stijging van vijf zetels van zijn partij Forum voor Democratie. "Het is nog even afwachten, maar zoals het nu lijkt een mooie stijging waar we heel blij mee zouden zijn."

Het Statenlid en nummer 21 op de lijst, zei eerder in het Waadhoeke Sjoernaal zes zetels een teleurstelling te vinden.  "Zeven geeft geen teleurgesteld gevoel, maar je hoopt echt iets te kunnen betekenen, als het straks om een nieuwe coalitie gaat."

"Dit is misschien even met beide benen op de grond, maar het is ook nog even afwachten", zegt Jousma. "Maar als dit het is, zijn we ook blij met de stijging."

 

21:05: Winst voor VVD, D66 verrast

VVD is volgens de exitpolls opnieuw de grootste geworden, met 35 zetels. D66 verraste door te stijgen naar 27 zetels en FvD ging van 2 naar 7 zetels.. Grootste tegenvallers waren er voor SP en GL, die beide van 14 naar 8 zetels lijken te gaan. Ook CDA zakt flink: van 19 naar 14 zetels.

Later vanavond volgen de eerste uitslagen, ook van Waadhoeke. Die kunt u op onze website volgen.

 

21:00 Opkomst

De opkomst van Waadhoeke lag om 19:00 op 69,57 procent. Later woensdagavond zal het definitieve percentage duidelijk worden. Landelijk bracht 81% een stem uit

 

U kunt het liveblog van vanmiddag hier teruglezen.

Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl

Logo Huurzone

Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

ongediertebestrijding

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Twitter

RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Het eerste Groat Franeker Diktee liep donderdag uit op een feestje voor de taal. Maar het was ook een avond die de taal ver…
RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Je zag ze in Silence of the Lambs en Dracula, maar in Fryslân kom je ze weinig tegen: doodshoofdvlinders. Zaterdag werd de…

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.