Wykein Aktueel

 

Meerdere horecazaken in Waadhoeke gaan zaterdagmiddag de deuren openen. Ze zijn het niet eens met het gebrek aan versoepelingen. In tegenstelling tot sommige andere gemeenten gaat Waadhoeke wel handhaven.

Op verschillende plekken in Nederland en Fryslân zetten horecaondernemers de tap voor een dag aan. Ze doen dat om het signaal af te geven dat ze, net als bijvoorbeeld winkels, weer open willen.

Datzelfde geldt ook voor zaken in Waadhoeke. In ieder geval vier restaurants of cafés gaan ergens tussen 14.00 en 20.00 uur open.

'Moat tichtbliuwe'
Burgemeester Marga Waanders waarschuwt de zaken die opengaan: “De hoareka moat fansels tichtbliuwe." Niet handhaven, zoals in bijvoorbeeld Drachten zou gaan gebeuren, is er dan ook niet bij. “Der is gjin boargemaster yn Fryslân dy’t seit: we hanthavenje net", zo zegt Waanders.

Maar, zegt Waanders, daarbij hoeven ondernemers niet van het ergste uit te gaan. “Minsken ha it idee dat we daliks mei boetes begjinne. Hanthavenje kin ek begjinne mei in gesprek of in warskôging."

 

Foto: Radio Eenhoorn, Lennard Geerts

Uitvaartdirect.nl

Logo Huurzone

Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be
KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Twitter

RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Menaam, Dronryp en omliggende dorpen hebben maandagmiddag geen stroom. Door een storing is Radio Eenhoorn ook niet te ontva…
RadioEenhoorn Wil jij vanavond live in de uitzending jouw liefdesboodschap delen voor je geliefde? Zou je het graag willen, maar… https://t.co/ewgeIqvEzH