Wykein Aktueel

 

Meerdere horecazaken in Waadhoeke gaan zaterdagmiddag de deuren openen. Ze zijn het niet eens met het gebrek aan versoepelingen. In tegenstelling tot sommige andere gemeenten gaat Waadhoeke wel handhaven.

Op verschillende plekken in Nederland en Fryslân zetten horecaondernemers de tap voor een dag aan. Ze doen dat om het signaal af te geven dat ze, net als bijvoorbeeld winkels, weer open willen.

Datzelfde geldt ook voor zaken in Waadhoeke. In ieder geval vier restaurants of cafés gaan ergens tussen 14.00 en 20.00 uur open.

'Moat tichtbliuwe'
Burgemeester Marga Waanders waarschuwt de zaken die opengaan: “De hoareka moat fansels tichtbliuwe." Niet handhaven, zoals in bijvoorbeeld Drachten zou gaan gebeuren, is er dan ook niet bij. “Der is gjin boargemaster yn Fryslân dy’t seit: we hanthavenje net", zo zegt Waanders.

Maar, zegt Waanders, daarbij hoeven ondernemers niet van het ergste uit te gaan. “Minsken ha it idee dat we daliks mei boetes begjinne. Hanthavenje kin ek begjinne mei in gesprek of in warskôging."

 

Foto: Radio Eenhoorn, Lennard Geerts

Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl

Logo Huurzone

Uitvaartverzekeringvergelijken.com
Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

ongediertebestrijding

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Twitter

RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Je zag ze in Silence of the Lambs en Dracula, maar in Fryslân kom je ze weinig tegen: doodshoofdvlinders. Zaterdag werd de…
22hreplyretweetfavorite
RadioEenhoorn RT @OmroepZilt: Lasers, muziek, abseilen van de Martinikerk: het is eindelijk weer feest in Franeker. Na twee jaar stilte valt de gezelligh…
22hreplyretweetfavorite

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.