Wykein Aktueel

 

Meerdere horecazaken in Waadhoeke gaan zaterdagmiddag de deuren openen. Ze zijn het niet eens met het gebrek aan versoepelingen. In tegenstelling tot sommige andere gemeenten gaat Waadhoeke wel handhaven.

Op verschillende plekken in Nederland en Fryslân zetten horecaondernemers de tap voor een dag aan. Ze doen dat om het signaal af te geven dat ze, net als bijvoorbeeld winkels, weer open willen.

Datzelfde geldt ook voor zaken in Waadhoeke. In ieder geval vier restaurants of cafés gaan ergens tussen 14.00 en 20.00 uur open.

'Moat tichtbliuwe'
Burgemeester Marga Waanders waarschuwt de zaken die opengaan: “De hoareka moat fansels tichtbliuwe." Niet handhaven, zoals in bijvoorbeeld Drachten zou gaan gebeuren, is er dan ook niet bij. “Der is gjin boargemaster yn Fryslân dy’t seit: we hanthavenje net", zo zegt Waanders.

Maar, zegt Waanders, daarbij hoeven ondernemers niet van het ergste uit te gaan. “Minsken ha it idee dat we daliks mei boetes begjinne. Hanthavenje kin ek begjinne mei in gesprek of in warskôging."

 

Foto: Radio Eenhoorn, Lennard Geerts

Maxaro Badkamer en Tegels
Schoorsteen brigade logo
Uitvaartdirect.nl
Uitvaartverzekeringvergelijken.com

Pricewise/Energie vergelijken

Luminablog.nl is het online platform
Ervaringensite.be

songtekst vertalen

ongediertebestrijding

AT2go.nl

KNKB Logo

Steun RadioEenhoorn, word Donatuer!

Facebook

Piet's Weer

Geen feed gevonden

Twitter

RadioEenhoorn Heb jij ook iets met kaatsen en sportprogramma’s? Meld je dan nu aan als kaatsverslagg… https://t.co/bV41rqYgvu
RadioEenhoorn Gemeente Waadhoeke gaat 70 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De dorpshuizen van Tzum en Achlum zijn bij de Veili… https://t.co/r0n1sAxs0t

Adverteren?

Wilt u meer klanten in uw zaak?

Wilt u meer omzet?

Wilt u dit tegen minimale kosten?

Denk dan aan reclame maken op Radio Eenhoorn.

U zult versteld staan van de kosten.

Klik hier voor meer informatie.